El tractor vermell

Hi havia una vegada un tractor vermell que era molt petit. El tractor vermell estava trist per que pensava que era molt important ser molt gran i molt fort. Tots els seus amics tractors eren grans i forts i tots els grangers volien anar amb ells a treballar la terra dons en molt poc temps podien treballar grans extensions de cultius i ell sempre es quedava a casa sense fer res.

Però un dia va venir en Joan i tenia un problema greu, el seu terreny era molt petit i per la tanca no podien passar els tractors grans i no la podien treballar la seva terra. Estava passant el temps de llaurar i no trobava solució.

Aleshores va veure el tractor vermell i l’hi va preguntar: sisplau, tractor vermell, que voldries venir amb mi a treballar la terra?, tots els altres tractors son molt grans i no poden entrar a les meves terres. El tractor vermell es va posar molt content i ràpidament l’hi va dir que si.

En Joan i el tractor vermell van estar tota la setmana treballant la terra. Van plantar patates, enciams, tomàquets, albergínies, coliflors, pastanagues i carbasses i des de aleshores en Joan sempre va amb el tractor vermell.

I d’aquesta historia que en traiem?, que tots els tractors, grans o petits poden fer un servei als demes i que es tant important el mes gran com el mes petit. I per cert, me’n descuidava, aquell any en Joan va tenir les pastanagues mes grans i mes bones de tota la regió.

I aquesta es la historia del tractor vermell d’en Joan.