El tractor marró

Hi havia una vegada un tractor molt gran i mol rar, tenia una peça davant que ningú sabia per que servia i que era com dos pinces gegants. Tot ell era diferent, el pes del tractor estava tot darrera i tenia les rodes amb una cinta que les ajuntava. Estava al costat de l’ajuntament però ningú el feia servir i quan quelcom preguntava als vells del lloc sempre deien: Es un tractor eruga, fa molt temps que està aquí i sembla molt potent, però no se per que serveix.

Una nit va fer molt vent i quan tothom es va llevar pel mati va veure que havien caigut els containers del carrer i alguns arbres petits de les voreres. Tots els tractors i maquines d’obra tenien molta feina i anaven solucionant els petits inconvenients de la ventada, però el que no s’esperaven es que a la carretera de la muntanya, on havia bufat mes fort el vent no es pogués passar.

Ho va intentar el tractor verd, que era un dels mes grans, l’excavadora de l’Ignasi, fins i tot la grua groga gegant i ningú se’n sortia, els arbres eren molt grossos i pesaven massa, i encara que els intentaven lligar be, sempre acabaven caient i encara entorpien mes el pas.

La gent del poble estava molt preocupada, deien uns: l’excavadora de l’Ignasi i la grua groga gegant si treballen junts ho podran fer i be que ho van intentar, però només els van poder moure una mica. Altres deien, cridem als bombers!, però tot i que van començar a tallar alguns arbres, tardaven massa.

La gent estava preocupada per que els nens no podien anar a l’escola que estava al poble del costa ni tampoc podien comprar llet que sempre venia en camió. Ningú no recordava que el vent hagués fet tant de mal, be, ningú menys un avi molt vell que casi no podia caminar i que com no tenia casi dents no parlava gaire be. Ell sempre explicava al seu net de la gran ventada que va veure quan era petit i de com van estar molts dies sense poder sortir del poble.

Aleshores el seu net que es deia Miquelet li va preguntar: i aquella vegada, quan eres petit, que va fer tant vent, van caure arbres a la carretera de la muntanya?, Si, i tant, va dir l’avi, i sort que va venir del poble del costat el tractor marró, només ell va poder treure’ls, per això, el vam deixar aquí al costat de l’ajuntament, per si tornava a pasar.

En Miquelet va explicar el que el seu avi l’hi va dir i els homes del poble van anar a buscar el tractor marró. Aleshores van entendre per que servien les pinces grans que tenia el tractor a la part de davant: per agafar els arbres i posar-los al costat de la carretera. I així ho van fer, amb l’ajuda del tractor marró, van retirar tots els arbres de la carretera i van poder passar els camions i l’autobus de l’escola.

I el mes important van tornar el tractor al costat de l’ajuntament i van posar un cartell ven gran que posava: tractor lleva-troncs per que ningú oblidés per que servia el tractor marró.

I aquesta es l’historia del tractor marró, la ventada i l’historia de l’avi.