El tractor taronja

Hi havia una vegada a la muntanya un poble on no hi havia escola i on els nens tenien que anar amb autobús cada dia per un camí ple de corbes.

Als nens els hi agradava molt anar a l’escola, dons la mestra explicava cançons i contes i aprenien moltes coses: les lletres, els noms dels animals, les fruites i les altres coses del camp. A mes a mes, a mig dematí feien jocs amb nens d’altres pobles i menjaven una mica de llet amb xocolata. No s’ho podien perdre!

Però vet aquí que un dia l’autobús va tenir una avaria i no va poder anar a recollir els nens a la parada.

Els nens esperaven i començaven a preocupar-se per que arribarien tard i l’autobús no passava. Ja començaven a pensar que no podrien cantar les cançons, ni jugar amb els nens del poble del costat i tot es va confirmar: arribava el conductor de l’autobús a peu i quan va arribar allà on eren els hi va dir: bon dia nens, avui no us puc portar a l’escola, l’autocar està espatllat i l’he portat al mecànic, si tot va be demà ja estarà arreglat i us podré portar.

Oh no! Van dir els nens, hi ara que farem?

En aquell mateix moment passava per la carretera el tractor taronja d’en Pascual, que portava el seu remolc ple de palla per donar de menjar els animals i una de les nenes, la Paulina, molt ràpidament el va fer parar i va demanar: Pascual! Que podries portar-nos a l’escola del poble del costat?, s’ha espatllat l’autobús i no sabem com anar. En Pascual l’hi va contestar: Jo ve que us hi portaria però el tractor va molt mes a poc a poc que l’autobús i amb aquesta carretera tan revirada quan arribem ja haurem de tornar.

Aleshores en Pep el nen mes baixet de la colla li va dir: Els tractors poden anar pel camp i la terra i si anem pel mig de la muntanya podem arribar molt mes aviat. I així es, va dir en Pascual, però us haureu d’agafar ven fort per que hi ha molts sotracs i donarem molts bots.

Tots els nens van pujar al remolc i passant per camps de conreu, camins de cabra i travessant el rierol petit, van arribar a l’escola fins i tot mes d’hora que amb l’autobús.

Durant el dia la mestra els va demanar que expliquessin com havien arribat a l’escola i quins animals havien vist pel camí i la Paulina i en Pep van explicar com trontollava el tractor i se’n van recordar de tots els animals del camí, l’esquirol, el borinot, el gat de la granja d’en Rodolí i el gall de la Ramona.
Al dia següent l’autobús ja estava arreglat, però els nens comentaven que si era millor anar donant bots amb el tractor i veure els animals del camp o be ben assentats.

I aquesta es l’historia del dia que l’autobús es va espatllar i els nens van anar a classe amb el tractor taronja d'en Pascual.