El tren blanc

Hi havia una vegada un nen que volia tornar a casa en tren. Estava a l’estació de Granollers Centre i havia d’anar a la de Granollers Nord – Les Franqueses.

El nen va entrar a l’estació i va demanar a la dona que estava a la taquilla: Vull un bitllet per Granollers Nord. La dona li va donar el bitllet i ell li va donar dos monedes. El nen va posar el bitllet a la màquina validadora i aleshores es va obrir la barrera. El nen va passar, es va guardar el bitllet i va esperar que vingués el tren.

Primer va sentir un soroll baixet, després mes fort, i al final va veure la llum blanca que hi ha al davant del tren. Al parar, les portes es van obrir i el nen va pujar i va buscar un seient on asseure’s. El tren va començar a avançar, després d’una estona va passar per un túnel i al final es va sentir una veu que deia: Propera estació Granollers Nord – Les Franqueses, correspondència amb línia u i línia tres. El nen ja sabia que era la seva estació per tant es va apropar a la porta per baixar que es el que va fer quan el tren va parar. Va tornar a posar el bitllet a la màquina validadora i quan es va obrir la barrera va sortir de l’estació.

En sortir de l’estació va girar cap a l’esquerra i va baixar per la rampa que feia el pont sobre la via i com havia de girar a la dreta i el semàfor pels vianants estava en vermell es va esperar fins que es poses verd. Va passar per davant del supermercat on compra la mama, després per la tenda dels xinesos on hi ha un dofí que es mou amb monedes, després va passar per la tenda de fruita i verdura i pel forn on comprem el pa. Quan va arribar al final del carrer va tombar a l’esquerra una altra vegada fins arribar al portal de casa, allà va trucar al intèrfon i la mama li dir: Puja Aris bonic!, puja!.

El nen va entrar i pujà la petita rampa fins l’ascensor i va prémer el botó que es va posar vermell. Quan el ascensor va arribar, va entrar dintre i va prémer el botó de casa que també es va il.luminar. L’ascensor va començar a pujar i quan va arribar a dalt es van obrir les portes. El nen va trucar el timbre i la mama el va obrir i li va donar una forta abraçada.