La furgoneta contenta i el camió cansat

Hi havia una vegada un camió molt gran que cada dia feia el mateix recorregut entre dues ciutats. Ja havia perdut la il•lusió i el camí cada vegada se li feia mes llarg, amb el que anava cantant amb veu trista: estic cansat, quin camí mes llarg, no arribaré mai al poble del costat.

Amb el temps s’havia de portar mes mercaderies entre els dos pobles i el camió no donava l’abast.

Un dia va arribar al poble un furgoneta i va dir als vilatans que ella podia fer la mateixa feina i que li agradaria fer aquest servei. Els vilatans, que estaven acostumats al camió gran, no s’ho creien gaire i durant uns dies no li van donar res a portar, així que la furgoneta els hi va dir que volia fer una carrera amb el camió. Van quedar que guanyaria qui portes abans tres càrregues fins al mercat del poble del costat.

El camió que era mes gran podia portar les tres carregues amb un sol viatge, però la furgoneta només en podia portar una, amb el que hauria de fer tres viatges, així i tot la furgoneta estava molt contenta.

Van començar tots dos a la vegada. El camió anava cantant: estic cansat, quin camí mes llarg, no arribaré mai al poble del costat, en canvi la furgoneta cantava: que contenta estic, aniré mes ràpid i arribaré abans. La furgoneta que anava mes ràpida va arribar al poble del costat, va descarregar la primera càrrega i va agafar el camí de tornada on es va trobar el camió cansat que repetia: estic cansat, quin camí mes llarg, no arribaré mai al poble del costat. El va saludar: hola camió i va continuar amb la seva cançó: que contenta estic, aniré mes ràpid i arribaré abans.

La furgoneta va arribar al primera poble i va carregar la segona càrrega. Quan va arribar a l’alçada del camió aquest continuava cantant: estic cansat, quin camí mes llarg, no arribaré mai al poble del costat, el va saludar: hola camió i va continuar amb la seva cançó: que contenta estic, aniré mes ràpid i arribaré abans.

La furgoneta contenta va deixar la seva segona carrega i va agafar el camí de tornada. Va tornar a saludar el camió i va agafar la tercera càrrega. Tots dos, ara si, estaven a punt d’arribar a la fi de la cursa, la furgoneta contenta i el camió cansat van arribar al mercat a la vegada i saps qui va guanyar? Dons la furgoneta contenta dons va trigar menys a descarregar una carrega que el camió tres.

I d’aquesta historia en traiem que quan es fa qualsevol cosa s’ha de fer content i amb ganes dons d’aquesta manera les coses es fan millor i mes ràpid.