El tren blau gran

Hi ha a la estació parat el tren blau gran i això no es habitual, dons aquest tren te un treball poc habitual i normalment no porta ni mercaderia ni gent. Que fa el tren blau gran?, s’encarrega d’ajudar als trens que s’han espatllat.

No es un tren molt ràpid però sempre te pressa, dons si un tren te problemes s’hi ha d’anar ràpid per deixar la via lliure pels altres trens. Per això el tren blau ha de conèixer totes les estacions i totes les vies i ha de saber sempre com arribar aviat tot arreu sense entorpir la feina de la resta de trens. El tren blau gran no s’atura a les estacions si no es imprescindible i quan hi ha de passar pita ben fort i amb temps per avisar i d’aquesta manera el revisor per que li doni via lliure, dons ajudar a un altre tren no pot esperar.

El tren blau gran sempre va preparat, porta un vagó petit ple de carbó per si un tren s’ha quedat sense, porta una caixa d’eines molt complerta i una petita grua per treure obstacles de la via, però a vegades ha de fer altres coses:

Un dia un tren de viatgers es va quedar aturat a una quants metres de l’estació de Sant Celoni i el revisor va demanar al tren blau que hi anés. El tren va pensar un moment com anar-hi, va fer la senyar de sortir i es va posar en marxa. Va passar per unes quantes estacions fins que va arribar on estava aturar el tren i aleshores va preguntar-l’hi: En que et puc ajudar per continuar el teu viatge? I el tren va respondre: Mira, resulta que tinc el motor espatllat i es calenta molt i així no puc portar als viatgers a l’estació. El tren blau gran va treure la caixa d’eines, però el problema no es podia arreglar ràpid i els viatgers no podien esperar. Aleshores va decidir posar-se davant i remolcar tren i vagons fins a l’estació, deixar els viatgers i portar el tren avariat fins a cotxeres.